Op de weg naar Damascus: het begin van een nieuw leven

Op de weg naar Damascus: het begin van een nieuw leven
Dat is de titel van de internationaal rondreizende tentoonstelling die op 10 juni in Utrecht werd geopend met een speciale gast uit Rome, Jonah Lynch, fscb. Deze expositie over de H. Paulus werd op 12-13 en 19-20 juni gehouden in de H. Gerardus Majellakerk.
De expositie werd samengesteld ter gelegenheid van de geboorte van Paulus, die volgens historici geboren werd tussen 7 en 10 na Christus. De tentoonstelling bestaat uit 45 panelen, voorzien van doorlopende uitleg over het leven van Paulus èn zijn betekenis voor ons nu. De panelen laten reproducties zien van fraaie kunstwerken over Paulus door schilders als Caravaggio, El Greco en Rembrandt. De postertentoonstelling was te zien in onder andere Jeruzalem, Rome, Milaan, Moskou en Leiden en werd samengesteld door de Franciscanen van het Heilig Land en de Priesterbroederschap van de H. Carolus Borromeüs.

Geplaatst op 9 mei 2010 om 14:00 · Permalink