Boeken

Boeken op de internationale site

Boeken en muziek kunnen gevonden worden op de internationale website.

Boeken vertaald in het Nederlands

Enkele boeken die in het Nederlands verschenen zijn Het risico van de opvoeding en Het religieuze zintuig.

CL bibliotheek

We willen graag een cultureel initiatief voorstellen van een bibliotheek van boeken, CD’s en DVD’s. Ze zijn ons vooral (in beheer) gegeven door Joep van Keeken, sommige door kardinaal Simonis en sommige van het CL secretariaat. We zijn vooral in deze boeken en muziek geïnteresseerd omdat ze in literatuur en kunst getuigen van mensen die hun geloof ontdekken en verifiëren in de omstandigheden van hun leven.

We verwijzen naar de inleiding van de reeks “Boeken van de Christelijke Geest”:

“God is mens geworden. Het onvoorzienbare is een echte gebeurtenis geworden: God heeft zichzelf metgezel van de mensen gemaakt, zodat het leven niet zinloos hoeft te zijn. De christelijke geest is de menselijkheid van de personen die verwonderd en bewogen zijn door deze gebeurtenis. Deze teksten verwoorden dit in bijzondere mate. Met verschillende manieren van uitdrukking en vanuit diverse historische en psychologische perspectieven laat zich daarin een christelijke geest zien die de redelijkheid van het geloof verifieert in de omstandigheden van het leven. Het gaat dus om een menselijkheid die zijn passie voor het bestaan verwezenlijkt en zich toewijdt aan het drama van het leven met een realisme en een diepte die anders onmogelijk zouden zijn.”

We hopen dus dat het delen van deze boeken en muziek ons kan helpen in onze ervaring en in ons bewustzijn christenen te zijn. Zie hieronder voor uitleg over toegang tot de lijst en het lenen van boeken of CD’s en DVD’s.

Contactpersonen

Michiel Peeters: pastorpeeters@gmail.com

Stuur een e-mail om een boek of CD of DVD te lenen.

Boekenlijst

De lijst met boeken, CD’s en DVD’s is hier te vinden.